MTA: Din postkasse er næsten fuld

Information:
Når du henter post til din lokale PC, tømmer postprogrammet normalt din postkasse, på YouSee's mailserver. Men nogle postprogrammer er opsat, til at efterlade posten på serveren, hvilket gør at postkassen bliver fyldt op. Når postkassen er 80% fyldt (eller indeholder 800 mails) modtager du en advarsel.

BEMÆRK:

  • Din indbakke kan maks. indeholde 1000 mails (advarsel ved 800 mails).
  • Din postkasse bliver hurtigt fyldt, når du modtager vedhæftede filer og ikke får hentet disse ned fra mailserveren.
  • Du bør udvide postkassens kapacitet (mere herom nedenfor).
  • Det hjælper IKKE at slette mail i dit lokale postprogram. Det er din postkasse på YouSee's mailserver, som advarslen omhandler.

Løsning:
Du bedes gøre følgende for at løse problemet en gang for alle.

a) Udvid din postkasse til 1 GB (dette er gratis). Det er dog ikke alle abonnements typer som kan udvide postkassen. Læs mere om denne udvidelse nedenfor.

b) Dit postprogram er sandsynligvis opsat til at efterlade en kopi af posten du modtager på mailserveren. Har du lige hentet post via dit lokale postprogram (og benytter du ikke "Efterlad en kopi af posten på serveren"), så har du sandsynligvis allerede tømt din postkasse og kan nøjes med at udvide postkassen.

Udvid din postkasse via webmail
Din postkasse kan udvides via webmail (læs venligst resten af siden før du går i gang).

YouSee webmail: http://webmail.yousee.dk 

Har du glemt din adgangskode
Har du glemt din adgangskode, bedes du kontakte YouSee kundeservice.

Når du er inde i webmail
I webmail (under Indstillinger / Udvid mailboks) kan du med stor sandsynlighed udvide din postkasse til 1 GB, så du får mere plads. YouSee kunder kan gøre dette i menuen under "Indstillinger".

Via webmail kan du også læse/skrive og slette mails i din postkasse på TDCs mailserver, uanset hvor du er i verden.

Klik på linket "Mapper" for at få en oversigt over det samlede forbrug (husk at der maks. kan være 1000 mails i indbakken).

Hvordan fungere mail:
På tegningen nedenfor (punkt 1-4) ser du forløbet, fra en mail afsendes til den modtages på TDCs mailserver og til din pc henter denne.

Mailserver
1. En person afsender en mail.
2. Mailserveren som tager imod mails fra afsender, leverer denne mail videre til det posthus, hvor modtager har sin postkasse.
3. Modtagers posthus opbevarer mailen i modtagers postkasse (som i en postboks med alm. papir post) indtil modtager henter mailen hjem til sin lokale pc (eller læser denne via webmail).
4. Modtager henter mailen ned fra sin postkasse (postboksen) til sit lokale postprogram.

Det betyder, at når din postkasse er ved at være fyldt, så er det ikke postprogrammet på din lokale computer. Det er din postkasse på TDCs mailserver (punkt 3 på tegningen) som er ved at være fyldt.

Info i fejlmeddelelsen:
I det øjeblik du henter mails fra din lokale computer (punkt 4 på tegningen), så tømmer du postkasse på TDCs mailserver (punkt 3 på tegningen) og dermed tømmer du din postkasse (postboks) så der er plads til mere post.

Eksempel fra fejlmeddelelsen:

    Mailbox or Folder Quota: mailbox
    Quota Type: message count
    Quota Available: <tal>
    Total Quota: <tal>

Læs mere her hvis "Quota Type" i fejlmeddelelsen står til "total bytes stored"
Maks størrelse på din mailboks (total bytes stored) fortæller at din postkasse på TDCs mailserver er næsten fuld (typisk 80% fuld) og du skal slette nogle mails for at lave plads til nye mails.
Dette kan gøres via webmail.

Læs mere her hvis "Quota Type" i fejlmeddelelsen står til "message count"
Antal mails (message count) fortæller at din indbakke på TDCs mailserver er over 80% fuld. Indbakken kan typisk rumme 1000 mails, hvorefter mails skal flyttes til andre foldere eller slettes for at lave plads til nye mails.
Dette kan gøres via webmail.

Spørgsmål:
Er din postkasse fyldt, kan du ikke modtage svare på dine mails. Ønsker du telefonisk kontakt skal du henvende dig på tlf. 70 70 40 40. Skriftlige spørgsmål vedr. denne fejlmeddelelse kan rettes til postmaster@abuse.mail.dk (husk at medsende fejlmeddelelsen, sammen med dit spørgsmål).